Carl Berthelsen Norgesmester i Superbike

Et eventyr! Superbike-fører Carl Berthelsen kunne endelig ta steget øverst på seierspallen i NM-sammendraget, noe han har jobbet for i 10 år.

Pressemelding fra Carl Berthelsen / Team Suzuki Norway

ROADRACING: Et mer etterlengtet og velfortjent NM-gull enn det Suzuki-fører Carl Berthelsen sikret seg i helgen under NM-finalene i Superbike skal man lete lenge etter. Borg MC-føreren har siden 2006 jaktet den gjeve norgesmestertittelen.  
– Dette smakte så utrolig godt. En uvirkelig følelse det nesten ikke går an å beskrive. Rett og slett et eventyr, sa den nybakte Norgesmesteren etter NM-finalene på Rudskogen.

Det var en tydelig rørt og meget stolt Berthelsen som sto øverst på pallen under Rudskogen Motorfestival når nasjonalsangen ble spilt til ære for han. Med store deler av familie og venner tilstede sikret 42-åringen seg sitt aller første NM-gull.  
– Vi har jobbet så hardt og lenge for dette gullet. Jeg er så utrolig takknemlig og stolt av teamet som har hjulpet meg i så mange år. Dette er virkelig et lag-gull, og ikke noe enmannsshow, smiler Berthelsen, og legger til.
– Vi har vært så nær så mange ganger tidligere. Helt siden 2006 har vi luktet på denne NM-tittelen, men vi har hatt stang ut så mange ganger. Kongepokalen røk i 2007. I 2008 rotet vi bort gullet på dårlig dekkvalg. Vi har slitt med skadeavbrekk, og de siste sesongene har vi også vært nær, men ikke hatt marginene med oss. Derfor smakte det så utrolig godt når vi denne gangen kunne ta steget helt opp, forteller han. Carl Berthelsen vant årets NM med 30. poeng foran Norvald Haaland og Helge Spjeldnes. 

Kjørte uten risiko 

Carl Berthelsen legger ikke skjul på at de gjennom NM-finalen tenkte sikkerhet fremfor risiko. Han viste at to andreplasser var nok for å sikre tittelen, og når Norvald Haaland fikk problemer under søndagens løp var NM-gullet sikret.  
– Vi har blitt mer rutinerte med årene, og vi visste hva arbeidsoppgaven var denne helgen. Det var ikke noe vits å risikere noe. Når vi tok igjen Haaland med en runde hadde vi god kontroll, og det var ikke noe vits å kjøre forbi. Vi hadde høyere tempo inne hvis det hadde vært nødvendig, men det var det ikke denne gangen, sier han.

Carl Berthelsen har hatt en fantastisk NM-sesong, og grunnlaget ble lagt tidlig med dobbelt seier både på Rudskogen i juni og på Artic Raceway i Mo i Rana.
– Vi har hatt en veldig god sesong, men det er små marginer. Det er mye som skal klaffe gjennom en lang sesong som det har vært i år med hele tolv tellende løp.  Vi slet med magesyke på Karlskoga og ikke minst feil dekkvalg på Vålerbanen som gjorde at Haaland kom nærmere. Det ligger så mye jobb i denne gullmedaljen fra alle som har hjulpet meg, og jeg er takknemlig for alle som har stilt opp helg etter helg for at vi skal klare dette sammen, sier han. Tross i at NM-gullet er sikret skal teamet allerede ut på nye løp. 

Nå venter to tøffe løp internasjonalt for Carl Berthelsen og hans Team Suzuki Norge. De skal nemlig kjøre de to siste rundene i IDM. Det første allerede om 14 dager, og da sammen med World Superbike på Lausitzring i Tyskland, før finalen i IDM kjøres helgen etter på Hockenheim.