Burud kjører enduro-VM kommende helg

Burud klar for VM-kjøring i Portugal!

Kevin Burud (bildet) er i dag på plass i Marco de Canaveses i Portugal, like ved Porto, for å kjøre helgens VM-konkurranser i enduro.

Landslagstrener Pål Anders Ullevålseter i enduro er spent før helgens og neste helgs VM-kjøring i enduro. Burud kjører to helger på rad. Vilde Marie Holt skal i ilden om en drøy uke.

Kevin Burud og Vilde Marie Holt kom til Kiel i går med båten. Det var uvisst om det ble noe VM på grunn av coronasituasjonen. Da de gikk ombord i båten på søndag visste de ikke om det ble noe VM. Kort tid etterpå fikk de melding om at det ble verdensmesterskap i Portugal.

-Forholdene skal være bra med mange bakker som skal forseres, og det er vel det de tenker som en liten utfordring. Kevin har gjort dette mange ganger nå, men litt nerver skal det være, sier Pål Anders Ullevålseter.

Begge VM-rundene går på samme sted og bane. Kevin kjører nå til helgen og neste helg. For damene er det bare en VM-runde som er den siste helgen.

-Kevin ligger nummer 9 i VM etter de to første rundene. Han har et håp om å klatre en plass eller to, men først og fremst skal han kjøre det han greier uten å havne i trøbbel på noen måte, sier Ullevålseter.

Vilde Marie Holt klar for VM i Portugal. Foto: NMF.

Vilde Marie Holt får sin VM-debut i Portugal.

-Vilde er her for å lære til EM-sesongen neste år. Det er for mye å sette seg inn i første gangen. Vi har trent og drillet på det meste i høst, men en gjennomkjøring er det beste, sier enduro-treneren.

Ullevålseter presiserer at de norske VM-utøverne skal ha fokus på de oppgaver som skal gjennomføres.

-Men her kan alt skje, så vi får se. Hun må komme seg gjennom to dager uten for mye tidsstraff . Vi fokuserer ikke på resultatet, men på oppgavene nå, forteller Ullevålseter.