Bua har passert millionen

BUA har nådd en stor milepæl. Utstyrsordningene har nå lånt ut over 1 million utstyrsenheter av idretts- og friluftsutstyr – og det helt gratis. Det skriver NIF på sitt nettsted.

Norges idrettsforbund og idrettspresident Berit Kjøll markerte den store begivenheten med et besøk til stiftelsen BUA tidlig i  juni, der en gave ble overrakt til Lasse Heimdal, styreleder i BUA.

– Dette er en stor milepæl, og vi er så glade og stolte over å samarbeide med BUA om å tilgjengeliggjøre gratis idretts- og friluftsutstyr for alle barn og unge rundt om i landet, sier idrettspresident Berit Kjøll og fortsetter:

– Gratis utstyr for alle gjør at flere kan prøve ut nye aktiviteter, det skaper allsidighet og variasjon, og det er bærekraftig, fordi du ikke må kjøpe nytt utstyr. For oss i idrettsstyret som har økonomi som barriere øverst på agendaen, er BUA-initiativet et kjærkomment tiltak som bidrar til å sikre at alle får tilgang til å delta i idretten.

Norges idrettsforbund har samarbeidet med BUA siden 2017, og i den anledningen ønsket idrettspresidenten å overraske BUA med en gave når milepælen var et faktum. Gaven var tre padlebrett som skal plasseres i en utlånsordning så fort som mulig – og kan lånes gratis av alle som ønsker det fremover, skriver NIF.

Foto: NIF