Blikstad storfornøyd med EM-innsatsen

Landslagssjef Espen Blikstad (bildet) gleder seg over helgens motocross-innsats i EM i Maggiora i Italia. Der dominerte nemlig Cornelius Tøndel og Håkon Østerhagen.

Mens Tøndel totalt i går vant den tredje EM-runden, ble Østerhagen toer. De norske motocross-guttene vant ett heat hver. Sammenlagt i EM leder nå Tøndel, med Østerhagen på tredjeplass.

-Tøndel og Østerhagens innsats så langt i EM er jeg kjempefornøyd med. For Cornelius så var det naturlig å fortsette i toppen etter fjorårets prestasjoner. Målet hans er å ta flest mulig heat-seire samt sloss om seieren sammenlagt, sier Espen Blikstad.

Blikstad er positivt overrasket over Østerhagen så tidlig i sesongen.

-At Håkon vinner ett heat og er totalt i EM nummer tre er overaskende. Han har vokst når det gjelder kjøringen, samt mentalt i hodet. Jeg forventet at han skulle gjøre noen topp tre i EM, men ikke så tidlig i sesongen som nå, sier Blikstad.

Nå tror landslagssjefen på at begge de norske guttene kan ta EM-medalje totalt til høsten.

-De har store muligheter til to medaljer i EM 250, men det gjenstår mange løp og mye kan skje i motorsport. Men guttene har farten og de jobber beinhardt for å kunne lykkes. Det lover jeg, sier Blikstad.

Foto: privat

Tøndel leder nå EM i motocross

Østerhagen toer i EM-runden i Italia