Blikstad mener å være godt forberedt til motocross-sesongen

Norsk motocross er i rute - til tross for coronautfordringer!

Landslagstrener og Team Norways Espen Blikstad (bildet) mener at status ser bra ut i motocross-Norge nå rett før sesongen tar til for fullt. Kevin Horgmo (bildet) med flere er allerede i gang med konkurransene.

-Statusen for utøverne er veldig god. Alle er friske og har trent veldig bra i vinter, sier Espen Blikstad.

Han har høye ambisjoner og arbeidsoppgaver er klare for 2021. Her er det viktigste i så måte.

Espen Blikstad. Foto: privat.

-Vi skal fortsette å levere gode plasseringer internasjonalt i alle klasser. Og vi skal være med å kjempe om de øverste plasseringene i totalen av de forskjellige klassene, ikke minst for å sikre gode kontrakter for utøverne fremover. Og vi skal gjøre det bra i lag-VM og lag-EM, sier Blikstad.

Han er imidlertid forberedt på covid-hindringer også kommende sesong.

-Det er vanskelig for utøverne og meg med planlegging av trening og samlinger når løpskalenderen forandres. I 2020 så ble det kjørt VM på en sikker måte, men vi alle har ønsker om at de skal gå tilbake til normalt, slik at det blir løp med publikum, sier Blikstad.

Stort sett har forberedelsene vært slik de pleier før ny sesong.

-De utøverne som kjører i store team (Horgmo, Fredriksen, Tøndel, Østerhagen) har vært med teamene på trening i Europa fra starten av januar, så de har forberedt seg som vanlig, sier Blikstad.

-Jentene og Team Norway Utvikling har valgt å trene hjemme i Norge, da de første løpene er blitt utsatt. De reiser på samling til Spania i midten av mars, så litt senere en planlagt, sier landslagssjefen.

Slik skisserer han målene for norsk motocross for 2021.

-Team Norway Herrer: At de er med i toppen i sine klasser og fighter om medaljer i totalen. Team Norway Damer: At de forsvarer tittelen i EM 125 (Martine Hughes) – og at de er med å kjører blant topp 5 i VM. Team Norway Utvikling: At de skaper seg rutine på de store internasjonale løpene, sier Blikstad.

Og det er mange konkurranser som Espen Blikstad ser ekstra frem til i 2021.

-Lag-VM og lag-EM. EMX 250 med Fredriksen/Tøndel/Horgmo. EMX 125 med Østerhagen som går for tittelen. EMXW 125, å se om Martine kan forsvare tittelen. WMX og den første hele sesongen for Mathea i VM.

Og snart er sesongen i gang for fullt.

-EM og VM starter i mai. EM 125 august, sier Blikstad.