Besøk i verdensklasse på Skreia Raceway

Ny bane og nye muligheter!

Nyåpnede Skreia Raceway fikk søndag besøk av Norges, og verdens, beste juniorfører i klassen 1/10 Offroad, Daniel Kobbevik.

Det var helt tydelig at banen falt i smak, og Daniel Kobbevik tok like greit banerekord etter et fåtall runder på banen. Dermed var lista satt, og de lokale førerne som var tilstede fikk absolutt noe å strekke seg etter.

Anders Mikkelsen. Foto: privat.

-Imellom kjøringen så var både Daniel og faren, Magne, meget hjelpsomme med å gi tips og triks til de lokale førerne om hvordan de kunne justere biler og dekkvalg, og her var det mange lydhøre førere som fulgte godt med, sier Anders Mikkelsen, grenleder fuel onroad.

Banen, som er bygd på dugnad i en lokal låve, fikk mange godord fra både Daniel og faren Magne. Som Magne sa: «Dette må være den beste og mest komplette innendørsbanen jeg har vært på», ifølge Anders Mikkelsen.

Når det kommer fra en som nær sagt har vært i de aller fleste hjørner av verden i forbindelse med RSM, så er det meget gode ord å ta med seg for ildsjelen Arne-Peder Flesvik og hans gjeng med initiativrike hjelpere. Ut fra Arne-Peders initiativ har det kommet til mange unge førere, og kanskje man ser noen av dem under den kommende NM-Veka i vinter hvor denne klassen skal kjøres.

Arne-Peder Flesvik (til venstre) og Daniel Kobbevik. Foto: privat.

-Uansett, en flott dag var det for alle, og det var interessant for de tilstede å se hvordan Daniel håndterte en ny bane, både med tanke på oppsett av bil, valg av dekk og sporvalg. Her var det mye å lære enten man driver med onroad eller offroad til vanlig, skriver Anders Mikkelsen.

Begge foto: Anders Mikkelsen, privat