Becker’n vant Norges råeste klubbløp

NMK Kongsberg har arrangert klubbløp i enduro i noen år. Vi kaller det Norges råeste klubbløp. Og ikke uten grunn; Hva skal vi si om et klubbløp med 65 deltagere i alle aldre, flere hundre tilskuere, speakertjeneste, live timing, sol og fint vær, kiosk full av varer og blide folk over alt?

Tekst: Anders Hørtvedt

Det hele foregår på gårdsplassen (innsjekk og kiosk), bak uthuset (ekstrempark), i skogen ovenfor og på jordene rundt huset til Stina og Øystein Holdal Kjørstad på Hvambsida i Sandsvær, sør for Kongsberg. Og vi snakker altså om sporten enduro, som normalt samler under 100 deltagere i et nasjonalt (Norgescup) løp. Banen heter Kjørstadgrøfta raceway og brukes en gang i året. Til klubbløpet. Det har stått plakat på jordet ved Kjørstadgrøfta nå i mange uker, så bygdefolket har vært forberedt.

Tilskuerne er i stor grad lokale, dette er en av de store begivenhetene i bygda vår i løpet av året. Vi treffer naboer her som aldri kunne finne på å reise andre steder for å se på motorsport. Men til Stina og Øystein kommer de, og synes det er veldig moro. Løypa er kort og oversiktlig, beste rundetid i år lå på 2.02 (Becker’n). Men til tross for kort løype inneholder den alt ei enduroløype skal: Raske partier på jordet (halmstubb), søle, røtter og bru over bekk i skogen, ekstrempark med kabeltromler, dekk og stokker.

Det var altså totalt 65 påmeldte i alle aldre. Folk melder seg inn i klubben og kommer langveisfra ens ærend for å kjøre dette løpet. Når starten for 50cc klassen gikk, var det allerede 100 tilskuere og lokalavisa var på plass. Seinere var det 65cc og 85cc for barn, samt 85cc ungdom, totalt 20 stk barn og unge.

 

Alle barna fikk en velfortjent gullmedalje; her er 50cc klassen.

I hovedløpet var det 45 startende, fordelt på tre klasser, åpen junior, åpen senior og veteran. Vi gjør det slik for å ha samme klasser i MX og enduro i klubbmesterskapet, slik at vi kan kåre en totalvinner i hver aldersklasse (for MX og enduro sammen). Vi har kjørt et enduro og to mx klubbløp tidligere i år, og “Norges råeste” er sesongens siste enduro klubbløp. Når hovedløpet gikk, var det flere hundre tilskuere.

Ungdomsklassen ble vunnet av Mathias Kjørstad foran Noah Chrisander Ruud og Henrik Langrind Berg.

 

Becker’n på vei mot seieren.

Åpen junior ble vunnet av Aleksander Kalbekkdalen foran Christian M Kaasa og Martin Fredriksen.

I åpen senior og totalt i løpet tok Anders Becker Johansen seieren. Han vant foran arrangør, grunneier og opphavsmannen til løpet, Øystein Kjørstad. På tredje plass kom Pål Anders Ullevålseter og på fjerde Tor Øyvind Leander. Becker’n knakk et ribbein underveis, men klarte allikevel å hale seieren i land.

I veteranklassen vant Jon Grevæg foran Jon Svartdal og Tom Arne Wollesund. 

Foto: Henrik og Christian Berg, Livredd.info
Se alle bildene på Livredd.info
Les mer på Laagendalsposten.no og Kvenna.net