Ask med flere går for VM-suksess

Tre nordmenn stiller i helgens VM-runde i enduro i Marco de Canaveses i Portugal. Det er Kevin Burud, Vilde Marie Holt og Herman Ask. Dette er årets første VM-runde i enduro.

VM i Portugal gikk på samme sted i fjor og terrenget er ikke ukjent for Kevin Burud og Vilde Marie Holt.

-De kjørte der under ekstremt glatte og vanskelige forhold i fjor, men nå ser det ut som om det blir tørrere forhold, sier landslagstrener Pål Anders Ullevålseter.

Kevin Burud er på Team Johanson fra Sverige og har trent mye med svenskene i vinter og vår.

-Han er sugen på å komme i gang igjen. Han ble nummer syv totalt i VM i fjor – og er klar for å prøve og matche dette i år også, sier Ullevålseter.

Vilde Holt kjørte den første EM-runden i Italia i begynnelsen av april og dro deretter direkte til Portugal.

-Hun har vært der og trent og kjørt løp siden, så hun har litt Portugal og terrenget der i blodet nå. Farta er der, så det gjelder å sette sammen hele dager uten feil. Da blir det bra resultater, sier landslagstreneren.

Herman Ask kjører for det italienske teamet Boano. Han har vært i Italia siden januar – og han har kjørt flere runder i det italienske mesterskapet med fin utvikling på kjøringen, i følge Ullevålseter.

-Han er spent, men må bare senke skuldrene å kjøre samt skaffe seg erfaring. Det er utrolig sjeldent at han bryter løp, så dette blir bra. Ellers har ingen skader, og alle tre er i form. Dette blir en spennende helg for oss, innrømmer Ullevålseter.

 

Foto: NMF