Årets stipendutøvere fra Olympiatoppen er klar

Stipendene for sommeridretten er nå tildelt av Olympiatoppen, og NMF kan nå være stolte av å ha flere utøvere på stipend.

På bare to år har NMF gått fra å ha ingen utøvere på stipend fra Olympiatoppen til å ha fire. Dette er en fantastisk positiv utvikling. For kommende sesong er hele tre utøvere fra Norges Motorsportforbund blitt tildelt stipend for sommeridretter fra Olympiatoppen. Stipendet som deles ut hvert år, er i år tildelt Ingveig Håkonsen, trail (U-stipend), Daniel Andersen, aquabike (U-stipend) og Stian Schjetlein, aquabike (B-stipend) I tillegg er også snowcrossutøver Elias Ishoel allerede på U-stipend for vinteridretter.

Vi spurte sportssjef i Norges Motorsportforbund, Tommy Rovelstad, hva dette betyr for motorsporten – «Vi er utrolig stolt og fornøyd med at vi nå har fire utøvere på stipend hos OLT. At vi gjennom systematisk godt arbeid får vist og anerkjent at våre beste er seriøse toppidrettsutøvere. Det jobbes hele tiden for å bli best, og hardt og systematisk riktig arbeid lønner seg». Han trekker også frem Genette (Våge) som var den første utøveren siden 2006 til å få stipend fra OLT i 2016 – at hun har banet vei for at flere av de dyktige idrettsutøverne i motorsporten skal få samme mulighet. «Utøverne er flotte ambassadører for motorsporten og sine respektive idretter. Fremover må vi jobbe enda hardere sammen i NMF for å profilere utøverne og idrettene. Dette vil på sikt gagne både forbundet og motorsporten på tvers av alle grenene våre.

Utøverne selv er selvfølgelig utrolig glad og takknemlig for muligheten de nå har fått. Vi har spurt de hva stipendet betyr for dem, og hva det vil bety for deres videre satsing.

Ingveig Håkonsen, som nettopp hadde kommet hjem fra treningsleir i Spania da telefonen kom sier at det var rett og slett litt uvirkelig, og trodde ikke helt på det hun hørte da Tommy ringte. «Jeg måtte ha litt tid på meg for å tro på det 100 %, og det var nok ikke før brevet kom litt senere at det gikk ordentlig opp for meg. Det er utrolig stort for meg å ha OLT i ryggen som støtter opp kommende sesong. Det betyr at jeg har større mulighet til å jobbe mer profesjonelt fremover mot målene mine. Etter en lang vinterperiode med dårlige forhold og mørke ettermiddager er denne anerkjennelsen en stor boost for meg»

Daniel Svae Andersen trodde Tommy ringte for å høre hvordan sluttsesongen hadde gått, så da han fikk beskjed om at han hadde fått stipend, følte han en utrolig lettelse. «Jeg ble helt paff, men det er en stor milepæl i karrieren å bli anerkjent på denne måten av Olympiatoppen, og jeg gleder meg virkelig til å kunne jobbe tettere med kanskje verdens beste kompetanse»

Stian Schjetlein mottar stipendet for andre gang, og på telefonen på vei til USA sier han at det er en stor ære og veldig gøy at han igjen er utvalgt blant de aller beste. – «Det hjelper veldig å ha tilgang til OLT, både når det gjelder fasiliteter og trenere. Det åpner muligheter for meg når jeg er i Oslo ved at jeg kan bo på Olympiatoppen og ha tilgang til det beste. Vi har også et godt samarbeid hjemme i Bergen med OLT og det bidrar til å øke kvaliteten på treningen».

Til slutt spurte vi også coach Michael Jørgensen ved Olympiatoppen om hva som gjorde at nettopp Ingveig, Stian og Daniel ble valgt ut til å motta stipend.

«Stian, Ingveig og Daniel har gjennom 2017 prestert flotte resultater, helt i verdenstoppen. Olympiatoppen håper at stipendene bidrar til at de kan fortsette den gode utviklingen, og klatre det neste steget. Samtidig er de gode ambassadører for toppidretten i Motorsportforbundet, et forbund som vi ser, stadig tar nye steg i retning forutsigbare rammebetingelser for toppidretten. For eliteutøvere er det helt avgjørende, å ha en solid sportslig satsning i ryggen. OLT gleder seg til å følge motorsport utøverne 2018».

Stipender fra Olympiatoppen fordeles utifra følgende kriterier:

B-stipend: 
Stipendet kan etter nærmere vurdering tildeles utøvere som presterer nært opp til kravene for A-stipend i sin idrett gjennom:
-Sterke plasseringer i OL, PL og VM
-Særdeles gode resultater i EM og verdenscup, eller i konkurranser på tilsvarende nivå

Utviklingsstipend: 
Stipendet kan etter nærmere vurdering gis til unge utøvere under 24 år som gjennom god resultatutvikling i internasjonale mesterskap og konkurranser viser at muligheten for å nå verdenstoppen i sin idrett er stor.