Åpnet nytt treningsanlegg for scootercross

Nytt anlegg - nye muligheter!

Team Norway Snowcross junior og landslagstrener Pål Grøtte var sist søndag i lille Maze i Finnmark og fikk der æren av å åpne et nytt treningsanlegg for scootercross.

Av Johan Mathis Gaup 

Lørdag ble det avholdt treningssamling for fremtidens håp innen sporten på Kvenvikmoen, og dagen etter fortsatte den altså i samebygda Maze. I den anledning ble den nye crossbanen formelt åpnet med en liten seremoni.

Gledelig med aktivitet 

Pandemien rammer det meste av idrettslig aktivitet i landet og gir også utfordringer i forhold til avvikling av treninger. En sesong med lite snø og nedadgående rekruttering og aktivitet innen sporten hjelper heller ikke på. Derfor var det veldig gledelig at et nytt tilbud nettopp er opprettet. 

– Dette er knall og det er gjort et godt arbeid av den lokale klubben og baneansvarlig. Anlegget er lite og intimt, men passer veldig bra til den type trening jeg og Ståle etterlyser, så er det også bra med slike initiativ fra klubbene våre, forteller landslagstrener Pål Grøtte.

Godt utbytte 

Med seg i trenerteamet er tidligere crosskjører og mange ganger norgesmester Ståle Eggen fra Tydal. Også han var veldig fornøyd.

– Først og fremst er det artig å komme seg ut å møte kjørerne og se at det er aktivitet. Det er også fint å komme hit til Maze og få møtt litt av den samiske kulturen med joik og ekte samisk festmåltid til lunsj servert av banesjefen, smiler Eggen. 

Han er også fornøyd med utbyttet av samlingen på vidda. 

– Banen er ikke så stor, men her er muligheter å bygge litt på den for å få en flott bane i fullskala. Også liker jeg at den er lagt i en stil lik de amerikanske, slik at kjørerne får trent på denne stilen og det å få flyt i kjøringen over woopsier (red.anm) som er viktig, understreker Eggen.

Velsignet med joik

Kjørerne fra Hammerfest, Alta, Maze og Kautokeino fikk sammen med et lite publikum som hadde møtt opp til den lille åpningsseremonien også høre bygda Mazes tidligere storkjører –  også han flere ganger norgesmester – Johan Ivar Gaup i samisk ånd velsigne banen med en joik. Det var et litt rørt joiker som omtalte banen etterpå. 

– Kjenner jeg blir litt rørt nå. Dette er en historisk dag for vår lille bygd. 

Fra helgens åpning. Foto: privat.

Etter dette fikk klubbens kjører Johan Mathias Hætta æren av å skjære over silkebåndet holdt av landslagstreneren Pål Grøtte og banesjef Klemet Erland Hætta og erklære banen for åpnet. 

Veldig bra opplegg

Tidligere europamester Ole Herman Sjøgren (24) var en av de som satte pris på banen som var anlagt av Kautokeino Motorklubb. 

– Vi har ingen snø i Hammerfest, så at det kommer flere baner i distriktet er helt topp, og banesjef med sine hjelpere har gjort en godt jobb. Hele opplegget til Team Norway har vært topp, og vi har trivdes og plukket opp gode tips underveis, smiler kjørere som satser for fullt fremover. 

NMF var representert under åpningen med Pål Grøtte og Johan Mathis Gaup fra snøscooterseksjonen 

Oppslagsbilde: Pål Grøtte og Ståle Eggen. Foto: privat.