Anders Minken 70 år!

I anledning 70 års dagen til Anders Minken, tidligere sportssjef i NMF og en frontfigur for norsk Trial, har Trialavisa.no skrevet en artikkel om hans liv i motorsporten.

Bilder og tekst er gjengitt med tillatelse fra Trialavisa.no. Hele artikkelen som er skrevet finner du her.

I Motorsportforbundet kom han inn som en stormvind rundt 1990, og siden har han blitt der i mange roller, både nasjonalt og internasjonalt. Anders har har ikke noen omfattende karriere som aktiv, men kjørte sitt siste løp så seint som i 2002. I Borg kom han på pallen i den ferske klassen 30+, i konkurranse med 20 år yngre konkurrenter. Som ganske ung psykiater jobbet han i rusomsorgen, og så 
at det hang MC-plakater på rommene. Ideen var født: ta tak i en interesse og bygg videre på den. Ut fra dette ble MC-prosjektet født – først på Lysaker, seinere i Nittedal.MC-prosjektet var en suksess. Det ble flytting til Nittedal, og ut fra gatesyklene kom etter hvert trial med som aktivitet – ATD trialklubb ble stiftet 1985 og lever fortsatt. Arbeidet fikk betydelig oppmerksomhet, mest kanskje i fagmiljøene men også i media..
NRK lagde i 1983 en reportasje om MC-prosjektet Anders startet, hvor han ivrig forklarer tankegangen bak arbeidet. Denne kan du se i sin helhet her.

Så ble det oppgaver i NMF, og raskt også internasjonalt. Det har dessverre ikke lyktes å få noen full trial-CV, men akkurat nå er han visepresident i NMF, leder i trialkommisjonen i FIM-Europe og engasjert i arbeidet med alternative energikilder i motorsport. Han har hatt oppgaver under EM- og VM-runder i hver avkrok av Europa og sikkert en del andre verdensdeler…

Under Motorsportgallaen 2015 ble de tre jubilantene Anders, Roy Øwre og Tor Linderud hedret med sang fra publikum. – Anders er en virkelig ruvende skikkelse i norsk og internasjonal motorsport som vi skal være svært glade for at vi har, sier Generalsekretær Roy Wetterstad.

Norges Motorsportforbund gratulerer den spreke jubilanten!