5 plass i EM

Med visshet om at båt og utstyr er i verdensklasse, satte teamet seg i bilen mot Kupiskis i Litauen for å delta i EM. Stevnet gikk over en helg der europamesteren 2017 ble kåret.

Pressemelding fra TMK-Racing

Allerede på første runden på treningen lørdag morgen satt Tobias bestetid. Dessverre røk kompressoren på motoren like etter, og teamet fikk en hektisk periode fram til kvalifiseringen som skulle i gang et par timer senere. EM kjøres over fire korte heat.

Kvalifiseringsrunden setter rekkefølgen på brygga for første heat, mens de kommende heatene blir kjørt i rekkefølge etter heatet før.

Med nymontert kompressor var teamet klare til første kvalifisering i tide. Som vanlig ble det kjørt tre kvalifiseringsrunder for å skille ut de beste utøverne. De to første kvalifiseringene gikk lekende lett, men Tobias måtte se seg slått under Q3 da svenske Erik Edin tok pole. Uansett, andre posisjon på brygga er et godt utgangspunkt.

Da starten gikk ble Tobias hengende litt etter på grunn av en tregstartet motor, men det ble likevel en god kamp gjennom alle fire heat. Helgen inneholdt action med mye heftig kjøring som førte til to fullfartsflipper samt kjøring som ikke var helt etter boka blant de andre utøverne.

Tobias knivet inntil siste heat om andreplassen, men da en konkurrent ufint satt han ut av spill på første bøye ble det en kamp om å fullføre mer enn plassering. Den aktuelle føreren kontaktet Tobias med team så snart han kunne etter heatet med beklagelse for hendelsen. Tobias ente på en respektabel femte plass i mesterskapet.

 – Det er kjedelig at noe sånt skjer, men båten er hel og vi er klare til å knive neste gang. Han som satt meg ut av spill har jeg kjent og kjørt mot i en årrekke og jeg aksepterer unnskyldningen hans. Det er bedre å ha å gjøre med en angrende synder enn en arrogant konkurrent forteller Tobias.

Allerede kommende helg er det Nordisk mesterskap i Drammen. – Dette er det nærmeste vi kommer hjemmebane så vi håper mange tar turen dit for å følge oss.

Det gjenstår 2 race i VM-serien teamet håper å få reist midler til. Vi kjører på med uforminsket styrke.