Høy fart i Lunners regi

Vått og kaldt, men masse god kjøring!

Mye sterk kjøring i Lunners vintercup og Norgescup

Tekst og foto: Anders Hørtvedt, Kvenna.net

Lunner Motorsport arrangerte årets første runde i Norgescup i enduro på søndag. Været hadde vært flott i flere dager, men akkurat søndagen ble våt og kald. Løpet hadde to ulike roller, det var andre runde i Lunners egen vintercup, samtidig som det var første Norgescupløp.

Mikael Kind Andresen

Startsletta var dekket av is og isvann i salig blanding. Resten av løypa besto av crossbane, (med is under 10 cm bløt snø), skog (med den samme bløte snøen over en steinete skogbunn) og diverse tverrspor mellom crossbanen og skogen. Her var det kanskje 30 cm snø. Disse sporene ble etter hvert ganske dype, og selvsagt fylt med isvann. Dette betydde i praksis at alt ble vått og iskaldt; støvler, hansker og alle andre klær.

Dagen startet med ungdomsklassene som kjørte en time. Her vant Martin Bredesen (Lunner Motorsport) Ungdom Gutter 2 og Mikael Kind Andresen (Rømskog IL) vant Ungdom Gutter.

Bjarne Stensrød ledet nesten hele breddeløpet.

Neste punkt på programmet var breddeklassen. Denne gangen kjørte de bare 1.5t, noe som er uvanlig kort i forhold til tradisjonen. Her vant Andre David Holmedal (NMK Aurskog-Høland) etter en tett fight med hjemmekjører Bjarne Stensrød gjennom hele løpet. Stensrød ledet nesten hele løpet, men måtte se seg frakjørt i den siste runden.

Så kom statusløpet med de fire norgescupklassene: Damer, Junior, Senior og Veteran med til sammen 56 deltagere på startsletta. Dette løpet hadde kjøretid på to timer, en grei utfordring under de rådende forhold.

Holmedal vant breddeklassen.

Mette Fidje (Kristiansand Enduro) vant dameklassen, hun var ganske suveren og vant med en runde foran Andrine Olstad og Anita Pedersen (begge Lunner Motorsport). Det var 7 damer med, det tyder bra for deltagelsen kommende sesong. Det ble den samme rekkefølgen i vintercupen som i NC 1, siden det bare var Mette Fidje som stilte i dameklassen i det første løpet.

I veteranklassen ledet Gjermund Frostad (NMK Drammen) fra start til mål, med Håvid Engmark (Lunner Motorsport) på andre plass hele løpet. Eivind Steffensen (Enebakk Motorsport Klubb) endte på tredje etter å ha passert Terje Berge (Siljan MC-klubb) etter ca 7 runder.

Blant juniorene var det spennende, Aleksander Kalbekkdalen (Notodden Crossklubb) vant forrige gang og ledet dermed vintercupen. I denne klassen er det ekstra stas å vinne vintercupen, Pål Anders Ullevålseter har nemlig satt opp en vandrepokal til beste junior. Denne har ikke blitt delt ut på noen år. Men på søndag mistet Aleksander frambremsen etter noen runder og klarte dermed ikke å holde unna for Herman Ask (Lier Motorsportklubb) eller Trym Varland (Borg Motorsykkelklubb). Dermed var det Herman som fikk sitt første velfortjente napp i den store pokalen. Håkon Nohr kom på fjerdeplass, han satte løpets raskeste rundetid i sin første runde. De samme kom på pallen sammenlagt i vintercupen, men der byttet Trym og Aleksander plass.

I seniorklassen ble det ganske spennende. Martin Hovin Johansen (Skiptvet Motoraktivitetsklubb) fikk ingen spesielt god start, men jobbet seg opp gjennom feltet og kunne til slutt gå over mål som vinner, 28 sek foran Herman som vant juniorklassen. «Jeg er like overrasket som alle andre» var Martins kommentar etter løpet. På andreplass kom sølvvinneren fra NM 2019 André Eriksrud (Jevnaker Motorklubb) med André Wold Larsen (Skiptvet Motoraktivitetsklubb) på tredje.

Alle resultater fra løpet finnes på mylaps

Martin Bredesen vant Gutter 2 (125 cc)