2. plass i EM offshore 3C sammenlagt

Under utrolig tøffe forhold i Skagerrak kjørte pilot Jan Trygve Braaten (47) fra Tvedestrand og co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn inn til en god 2. plass i første race av årets EM i offshore 3C fredag.

Foto: Celine Corneman og Braaten Offshore Racing
Pressemelding fra Braaten Offshore Racing

Duoen holdt plasseringen fra start til mål. Det var god vind og til tider høy sjø og ved andre runding av Møkkalasset fyr hadde de et høyt svev som kunne godt galt, men den erfarne piloten holdt hodet kaldt og fikk landet båten riktig vei. – Det var utfordrende forhold og vi klarte heldigvis å legge en taktisk god plan for dagens race. Finnen var det ingenting å gjøre med i dag. Nå skal vi ha en gjennomgang av båt og utstyr slik at alt er klart til morgendagens race, sier Kjetil Bjørntvedt.

 Etter nok en 2. plass i EMs andre og siste race i årets EM i offshore 3C ble det sølv totalt for pilot Jan Trygve Braaten (47) fra Tvedestrand og co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn. 

 – Helt fornøyd er jeg ikke, sier Jan Trygve Braaten. Normalt skal vi kunne kjøre for seier her i Tvedestrandsfjorden, men det er noe som ikke helt stemmer med motoren. Etter siste race på Songe for noen uker siden har jeg gjort flere feilsøk uten og klare å finne feilen. Så nå er det bare å få båten hjem i verkstedet og fortsette med feilsøkingen frem til feilen er funnet.

Finske Marcus var best igjen og det er bare å gratulere, avslutter Braaten.

 – Det var et hardt race i dag, sier Bjørntvedt. Det var fine forhold med høye hastigheter i store deler av banen. Gøy med mye publikum, men dette bød også på noen utfordringer for oss i dag, da det i perioder var vanskelig å få oversikt over rundingspunktene. Uansett, alt i alt kjempe fornøyd med en sølvmedalje i mitt første EM, avslutter Kjetil Bjørntvedt.