2. plass for ”Gekko”

– Gjør man en liten feil, blir man straffet mye, sier Sondre ”Gekko” Haga. Han deltok i helgens X-trial SM, som var hans første konkurranse innendørs.

Pressemelding fra Sondre «Gekko» Haga:
Tekst: Mathilde Oseberg

I helgen var det rigget til for X-trial i Sverige, hvor Sondre ”Gekko” Haga havnet på en solid andreplass, kun 4 prikker i forskjell fra vinneren Eddie Karlson. – Jeg er veldig fornøyd egentlig. Eddie Karlson, som vant, er på topp 10 i verden. Så det skulle mer uflaks til for å slå han, sier ”Gekko”. Unggutten har tidligere kjørt mot Karlson i Nordisk Mesterskap.

Innendørs arena
X-trial holdt i år til i Perexhallen i Söderhamn, og ble sendt live på den svenske kanalen SVT1. – Forskjellen er at det er jo innendørs og kunstig, så det er selvfølgelig annerledes i forhold til utendørs. Når det er innendørs kan alt skje. Er det en liten feil, blir man straffet mye. Så det er ikke så mange feil man kan gjøre, sier syttenåringen. Andre forskjeller er at det er 1 minutt istedenfor 1 ½ minutt, og kappløp hvor to og to konkurrerer.

Han forteller at det er mer publikumsvennlig, og at det er første gang med livesending for trialtalentet. – Dette er og første gang jeg kjører innendørs, og første gang med TV og publikum tilstede. Men det gikk greit, sier ”Gekko”

Trent med ny sykkel
Far og trener Martin Haga, forteller at han har trent veldig bra hele høsten. – Jeg har trent litt ekstra og spesifikt, og trent konkurranse og kjørt akkurat sånn som løpet blir, først kvalik, så semi. Det er det jeg har gjort, men ikke noe mer enn det, sier ”Gekko”. Trialtalentet fikk i tillegg testet ut den nye sykkelen i SM. – Jeg er veldig fornøyd med sykkelen. Den har bedre dempere og bedre clutch, så godt å kjenne at den og virker, sier ”Gekko”.

Har du fått øvd på banen?
– Har ikke fått øvd på selve banen, nei. Man må bare finne en som man tror kan ligne så må du kjøre ut ifra det, sier han.

Hva er planene fremover?  
– Nå reiser vi til Spania om to uker, med Team Norway. Der blir det to ukers treningsopphold, så er det hjem og neste blir EM i påsken, sier ”Gekko”.