2. plass for ”Gekko” i NM

– Litt kult å kalle seg nest best i landet, sier Sondre ”Gekko” Haga. Trialtalentet tok i helgen andreplass under NM i Kristiansand.

Foto: Annette Gilja Haga
Pressemelding fra Mathilde Oseberg

I helgen var det NM og Norgescup i Kristiansand, hvor ”Gekko” Haga endte på en andreplass på lørdagen – noe han er godt fornøyd med. – Det har vært veldig glatte og krevende løyper, og litt annerledes løyper. Er egentlig godt fornøyd, har bare hatt litt sånn slurvefeil av og til, sier ”Gekko” Haga.

Nest best
Foran ”Gekko” lå Ib Vegard Andersen, som tok førsteplassen og tittelen som Norgesmester. Med finalerunder i NM, var det kun topp 3 som kom videre til finalen. – Jeg lå på andreplassen når vi kom inn i finalen, med to prikker mellom meg og Håkon Pedersen. Så vi lå og kriget hele veien, men så klarte jeg helt til slutt å komme forbi han, så da ble det en andreplass. Litt kult å kalle seg nest best i landet, sier ”Gekko” Haga.

Bedre enn i fjor
– Jeg kom på en fjerdeplass i NM fjor, og de to som leder nå har liksom vært på toppen i fem-seks år nå, så jeg er en av de første som klarer å ta igjen de og krige med de, sier ”Gekko” Haga. Videre på planen til unggutten står VM i Andorra til helgen for tur, og deretter VM i Frankrike neste helg. – Jeg må trene litt non-stop for å komme inn i det igjen, men ellers er det vanlig trening frem mot VM. Det blir jo litt mindre trening nå midt i sesongen, i hvert fall nå som vi reiser så mye, sier ”Gekko”.