14. plass i VM for Sondre Haga

– Det var en grei start på VM i forhold til i fjor, sier Sondre ”Gekko” Haga. Trialtalentet er ikke storfornøyd med helgens VM resultater.

Pressemelding fra Mathilde Oseberg

I helgen var det klart for første VM runde i Spania, hvor Sondre ”Gekko” Haga havnet på en 14. plass. – Det var jo ikke helt det jeg håpet på. Det skjedde en del ting som vi ikke forutså helt, hvor jeg kjørte egentlig nokså bra i starten, men så ble det litt tull på slutten, sier ”Gekko” Haga.

I vanligvis solfylte Spania, ble noen av hindringene for ”Gekko” Haga i helgen, uventet hagl og regn. – Først var det nokså tørt og fint, men i andre runden begynte det å regne helt sykt både med hagl og at det nesten oppstod flom. Det ble jo mye vanskeligere, men det ble det jo likt for alle, sier ”Gekko” Haga.

Høyt nivå
Til tross for et par dårlige forhold, syntes ”Gekko” Haga det var en grei start på VM. – Jeg er ikke sånn fornøyd fornøyd, men jeg klarte å få med meg en del poeng, siden det er topp 15 som får poeng. Så det var en grei start, i forhold til i fjor. Så er det jo sinnssykt høyt nivå her, så du har ikke råd til mange feil, sier ”Gekko” Haga.  

Håkon Pedersen og Jarand Mathias Vold Gundersen, deltok også som norske under VM, hvor Pedersen kom på en 13. plass i samme klasse som ”Gekko” Haga, og Vold Gundvaldsen kom på en 5. plass i 125 klassen. Førsteplassen gikk til Gabriel Marcelli . – Har kjørt en del mot han i fjor, og trent litt med han, men ellers kjenner jeg ikke han så mye, sier ”Gekko” Haga.

Nye regler
– Det er jo første VM runden og det er jo bare kult å delta, også har det vært en del nye regler i år, blant annet mer ventetid mellom rundene og litt småting. Litt strengere enn før, så det var første gang vi fikk prøvd det. Det har egentlig funket bra syntes jeg, sier ”Gekko” Haga.

Videre står Norges Cup og dobbel VM runde i Japan på planen i de kommende helgene for ”Gekko”. Noe unggutten ser frem til.