10 års jubileum for Barnas Speedway Dag

På lørdag 24. september fikk våre yngste speedwayutøvere prøvd seg på Geiteryggen. Grenland Speedway var arrangør og dette var 10 års jubileum for Barnas Speedway Dag!

I årets arrangement deltok 16 utøvere fra 4 forskjellige klubber, og det var Grenland, Oslo, Mjøsa og Elgane. Årets startfelt bestod av utøvere fra 5 til 14 år, og var jevnt fordelt på 50cc klassen og 85cc klassen.

Denne gjengen bød på et forrykende show i høstsola på Geiteryggen, og det var mye god kjøring og mestring i løpet av dagen. Grenlands Ruben Jensen lot seg ikke plukke på, og kjørte inn til bare heatseire i 85cc klassen.

Barnas Speedway Dag er og blir et breddearrangement hvor målet er at alle skal være med, oppleve samhold, godfølelse og mestring. I løpet av årene har der derfor vist seg at mange av de norske speedwayførerne har debutert i konkurranse nettopp her på Barnas Speedway Dag.

Det kan også nevnes at 3 av utøverne fra det første stevnet for 10 år siden var faktisk med i år også, men da som funksjonærer – Thomas 19år (start Marshall), Bjørn -Olav 18 år(Flaggvakt) og Kristin 16 år (flaggvakt)

Flere av utøverne utbasunerer i det de reiser at de kommer tilbake neste år

-Det synes vi i Grenland er veldig hyggelig og er et kvalitetsstempel på at dette er et bra arrangement med mye minner for mange, sier Terje Pettersen, leder i Grenland Speedway og Motorsykkelklubb, som håper å arrangere neste år også til tross for at kommunen jobber med en ny reguleringsplan for området i disse dager.

Under følger noen bilder fra en herlig lørdag på Geiteryggen:

 

Foto: Terje Pettersen