-Covid-begrensningene tærer på

NMF-president Emilie Westbye (bildet) fikk med seg saken i VG i går – som tok for seg problemstillingen om at mange sliter med å få trent motocross.

Mange idrettsutøvere innen mange idretter får ikke trent som de ønsker for tiden på bakgrunn av pandemiens begrensninger. Dette gjelder også for NMFs disipliner.

-Vi synes det er viktig at det settes fokus på konsekvensene av at idretten er strengt regulert, og hvilke direkte og indirekte effekter dette har for svært mange barn og unge. Per i dag er fortsatt begrensningene store mange steder i landet, og dette tærer på. Det er flott at dette løftes frem, sier Emilie Westbye.

Det er store forskjeller fra kommune til kommune.

-Mange klubber har funnet gode løsninger sammen med lokale helsemyndigheter, men i områder med streng regulering kan det være vanskelig å finne løsninger for at barn og unge fra ulike kommuner skal trene samtidig. Mange kommuner har til og med forbud mot at barn og unge på skoler med rødt nivå får delta i fritidsaktiviteter, til tross for at fritidsaktivitetene er åpne, forklarer Westbye.

Westbye mener det er viktig at vi får frem konsekvenser av nedstengningen.

-Barna trenger at vi jobber sammen for å finne løsninger. At vi løfter de gode eksemplene og at vi viser frem konsekvensene av nedstengningen. Det de ikke trenger er at vi vokse skal være frustrerte samtidig, selv om det er lettere sagt enn gjort. Jeg tror vi alle har kjent og kjenner på frustrasjonen, og særlig rundt at organisert idrett er strengere regulert enn ikke organisert. Det skapes fort et inntrykk av at golf, ridning eller alpint har fått andre goder enn motorsporten, men det er altså ikke tilfelle. Den organiserte idretten i de nevnte idrettene har det akkurat like krevende som oss, og de har akkurat de samme utfordringene, sier Westbye.

Westbye lover at NMF tar temaet på alvor.

-Vi i NMF kommer til å fortsette arbeidet med å finne løsninger for motorsporten, og oppfordrer igjen klubbene til å gå i dialog med lokale myndigheter der det er strengere begrensninger.  Forhåpentligvis vil vi i løpet av våren og sommeren komme tilbake til en mer normal hverdag, og det gleder vi oss til alle sammen, sier NMF-presidenten.

Se saken i VG her: https://www.vg.no/sport/motorsport/i/eKn8eK/jentene-faar-ikke-trent-derfor-gaar-det-daarligere-paa-skolen