Norgesmesterskap 1:10 Track IC

Starmoen Raceway litt øst, og opp for Elverum er i Norsk sammenheng, uovertruffent bra på alle måter. At en modellflyklubb bygger et så fenomenalt flott anlegg er helt unikt. Banen, mekkeområde, kjøretårn med trappeheis, egen tilrettelagt plass for hjulbeinte RC førere (det er en benevnelse Hr Stig Tore Svee benytter om seg selv) og på alle andre mulige måter et svært godt gjennomtenkt bygge fra A til Å.

Arrangementet ble gjennomført i regi av Lørenskog Modellbilklubb, og med formann Trygve Bull Freng som ildsjelen som ikke gir seg før alt er perfekt, med en stab av like profesjonelle aktører som er godt kjent i miljøet for sin ulastelige utøvelse, ble hele helgen en lang, fin og hyggelig opplevelse for alle.

Som under tidligere gjennomførte NM, ble også dette en virkelig intens kamp om pallen, gjennom kvalifiseringer, superpole og delfinaler, endte hoved finalen med at den beste utøveren vant og kunne heve både pokal og laurbærkrans i stolthet.

Vi hadde også den store gleden av å ha startende fra våre gode naboer,  to svenske førere stilte opp og viste oss hvordan man skal kjøre både fort og feilfritt.

Været var med oss gjennom hele helgen, med sol fra morgen til kveld. Dette gjorde jobben med oppsett av både bil, motor og dekkvalg for utøverne mindre utfordrende enn hva et vekslende vær gir. I denne delen av RSM kjøres det med forbrenningsmotorer som benytter en spesiell bensinblanding og bilene har små tanker som tømmes på litt over 5 minutter. Dette gjør at i løpet av en 45 minutters finale blir behov for pitstop hvor det primært tankes, og hvis behov også byttes hjul.

Vinneren er ikke kun den som kjører fortest, det er også avgjørende at personen som er “mekk” i pit også klarer å rope inn føreren når den avtalte tiden pr tank er i ferd med å løpe ut, fange bilen, tanke og få bilen ut igjen uten at motor stopper eller på andre måter kaster bort tid. Alle sekunder teller og feil kan bli kostbare tidsmessig.  

Noen førere måtte kaste inn håndkleet pga tekniske feil underveis, uten at dette gikk nevneverdig utover både sportsånd og humør.

Klubben hadde også en ypperlig kiosk som serverte både kalde og varme retter under hele helgen, som bidro til at ingen trengte å lide noe nød.

Alt i alt, en vel gjennomført arrangement av Lørenskog Modellbilklubb på Starmoen anlegget.

Norgesmester ble
1. Tom Erik Haaversen – Agder Modellbilklubb,
2. Christian Hovden – Agder Modellbilklubb 
3. Brede Isaksen – SAS Modellbilklubb.

Juryleder

Finn O. Aasen

relaterte innlegg

kobbevik
Bilde nr1-Meg på galla
forside_
Skroll til toppen