Norgesmester Offshore 3J

Listebilde: Maria Sundsdal Gundersen

NM kjøres over to race hvor sammenlagtresultatene er avgjørende. 3J er båter som er ca 4,5-5 meter lange med 60hk motorer som har en toppfart på ca 50 knop. Du kan starte å kjøre fra du har fylt 13 år. 

Teamet med Braaten/Knutsen hadde tøff racing i begge race. I det første racet kom de dårlig ut i starten og havnet bak, men i løpet av første runde klarte de å kjøre seg opp til en andreplass. Denne klarte de å holde inn til mål. Før dagens siste og lengste race samlet teamet seg om taktikken for start og gjennomføring av racet. Det er viktig å få rett startspor og å komme best ut på første bøye. Taktikken fungerte og temaet ledet fra start til mål. Seieren i race to ble avgjørende for at de kunne ta med seg seieren og tittelen årets Norgesmester 3J 2019 hjem.

 – Jeg føler alltid litt på presset med å levere, sier Thomas Braaten. I båtsporten har pappa (Jan Trygve Braaten) ett kjent navn og mange har nok da automatisk forventninger til meg. Men jeg prøver alltid å ha fokus på mine oppgaver race for race, og i dag gikk dette veldig bra. Pappa og jeg snakket taktikk og hvordan jeg burde legge opp racet før start i race to og det fungerte veldig bra, avslutter en fornøyd Braaten.

– Dette er bare så utrolig gøy, kan Silje Moen Knutsen fortelle. Vi startet sesongen med mye stang ut og tekniske problemer, men endelig fungerte det i begge racene. Det er kanskje mer enn en kan forvente å bli norgesmester første sesong en kjører, men dette skal nytes når vi nå går inn i vinterdvale, avslutter ungjenta i fra Drammen.

relaterte innlegg

motosurf
IMG-20231126-WA0002
uim ydp
Skroll til toppen