NMF er blitt tildelt fire Kongepokaler i 2021

H. M. Kongens pokal deles ut i Norgesmesterskap for senior kvinner og senior menn. NMF søker årlig om fire kongepokaler, en til hver seksjon. I år som tidligere år har NMF fått tildelt det de søkte om.

Det vil si at i år skal det ikke bare konkurreres om NM-medaljer, men også om H. M. Kongens pokal i følgende grener:

Motorsykkel: Quad, Quad Open

Snøscooter: Snowcross, Pro Stock

Båtsport: Circuit, GT30

Radiostyrt Motorsport: 1:10 Offroad, 2WD

I 2020 ble det kun utdelt to av fire Kongepokaler, dette på grunn av kansellerte konkurranser på grunn av pandemien. De to vinnere fra 2020 var Mathias Pollestad i track racing (Motorsykkel) og Petter Sølvberg i radiostyrt motorsport.

Kongepokalvinner Mathias Pollestad. Foto: privat.

2020 skulle bli et år hvor man delte ut Kongepokal i båtsporten for første gang på mange år. Det ble ikke slik, men nå er det muligheter i år. Siste år pokalen ble delt ut hos båtsporten var i 2011. Da gikk den til Ronny Mangerud i Aquabike. Dette er første gang den skal deles ut i en klasse i circuit siden 1996.

Kongepokalvinner Petter Sølvberg. Foto: privat.

-For første gang i historien skal Kongepokalen deles ut i rundbaneklassen GT30. Dette er en klasse som har holdt et stabilt høyt nivå over tid og vi har utøvere som konkurrerer på et høyt internasjonalt nivå hvor vi også fikk en verdensmester i 2019. Så det er med stor glede og stolthet denne nå skal deles ut i år under Sandefjord Grand Prix 14-15. august, sier Mette Moen Knutsen, seksjonsstyreleder Båtsport.

GT30: Foto Hagane R.

-Det er veldig hyggelig at de beste utøverne innen motorsporten blir gitt ære på og spesielt gjennom å motta Kongepokalen. I år vil de fire pokalene fordelt på forbundets fire særidretter bli delt ut i grener som oppfyller kravene til utdeling, noe som er svært gledelig, sier Tony Isaksen, generalsekretær hos NMF.

—-

Annen informasjon:

NM Quad skal gjennomføres hos NMK Notodden 11. september

NM Snowcross er (hvis det blir gjennomført) 27. mars – her er det artikkel ute om mulig kansellering

NM Radiostyrt skulle vært gjennomført under NM-veka vinter, men er nå blitt utsatt til høsten – dato ikke satt enda.

relaterte innlegg

Skjermbilde-2023-01-18-kl.-15.23
EMSK-oversikt-over-banen
FLITTIG-MAI-2022
Skroll til toppen