Malene inn til historisk norsk Amsoil-seier i natt

For aller første gang har Norge vunnet Amsoil i snowcross sammenlagt på kvinnesiden. Den prestasjonen klarte Malene Trosten Andersen (bildet) fra Vadsø i natt da hun kjørte inn til andreplass i årets aller siste Amsoil-løp som ble kjørt i Eagle River i Wisconsin i USA.

Dermed har Norge fått to Amsoil-vinnere på to dager – da Elias Ishoel (bildet) fra Oppdal gikk til topps sammenlagt 2021 i går. Og med totalseier til Malene Andersen nå natt til søndag.

Sammenlagtseier i Amsoil til Malene Andersen. Foto: privat.

Malene Andersen ledet i sammendraget før nattens konkurranse, foran Megan Brodeur på andreplass. Hun startet i natt med å vinne sine to kvalifiseringsheat. Deretter ble det andreplass i finalen – som ga totalseier for aller første gang i Amsoil for Malene Andersen.

Hun har fra før to andreplasser og en tredjeplass totalt i Amsoil fra tidligere. I årets sesong kan hun se tilbake på hele 9 førsteplasser – på totalt 16 konkurranser.

Amsoil-vinneren 2021: Malene Andersen. Foto: privat.

-Jeg følte meg kanonbra i dag. Jeg tok starten i finalen. Jeg koste meg og nøt finalen og kjørte inn til andreplass. Jeg gledet meg til å krysse mål som 2021 Champion, sier Malene Andersen etter seieren i Amsoil 2021 totalt i natt.

Natt til lørdag så hun team-kollegaen Elias Ishoel i Ski-Doo vinne herrenes Amsoil totalt. I natt gikk hun selv til topps.

-Og jeg er meget stolt av Elias som alltid. Jeg er veldig glad for at jeg har ham, sier Malene Andersen til NMFs nettsted.

Landslagssjef Inge Gustavson fikk med seg nattens kjøring – og det historiske øyeblikket med norsk kvinneseier i Amsoil.

-Malene viste allerede gode tendenser på samling i desember, med målrettet fokus på oppgaver, og høy fart. Hun har levert idrettsprestasjoner på høyeste nivå gjennom hele sesongen, med topp-plasseringer som førte til historisk sammenlagtseier. Vi i landslaget er utrolig stolte over hennes prestasjoner, og dette betyr utrolig mye for idretten og ikke minst for hun selv. Dette har hun jobbet målrettet og hardt for, sier Inge Gustavson.

Landslagstrener Pål Grøtte var ikke lite stolt og rørt etter nattens begivenhet.

-Etter en spennende sesong sikret Malene historie. Malene har jobbet hardt hele sesongen, og har vært målbevisst i hver konkurranse. Hun har gjennom hele sesongen gjort de rette valgene, og hun har vært smart når det gjelder. Landslaget er utrolig stolt over hva hun presterer, sier Pål Grøtte.

Malene Andersen er nå ferdig med årets Amsoil. Hun blir værende i USA en stund til før hun drar til Norge.

Foto: Elias Ishoel og Malene Andersen sikret hver sin Amsoil-seier i sammendraget i helgen. Foto: privat.

Se også video med seiersintervju her: https://www.facebook.com/1045801561/videos/10223437356415849

Les også: https://snocross.com/

https://nmfsport.no/nyheter/dramatikk-i-natt-malene-inn-til-seier-etter-andreplass-i-mal/
https://nmfsport.no/nyheter/malene-kjorer-for-forste-totalseier-i-amsoil/

relaterte innlegg

021_friday_women_cottew
andraz-lazic-NhZtol0U0dE-unsplash
malene_photo mar 11 2023, 8 01 13 pm
Skroll til toppen