Lisenser fra andre forbund

***Saken er oppdatert

 

Vi har i løpet av den siste tiden mottatt henvendelser med spørsmål om hva som gjelder når det kommer til lisenser fra andre forbund.

Ingen lisenser utstedt av Motorsport Norge er gyldige i aktiviteter i regi av Norges Motorsportforbund. Ingen lisenser utstedt av Norges Motorsportforbund vil være gyldige for bruk i aktiviteter underlagt Motorsport Norge.

Dersom noen fra Norges Motorsportforbund deltar i aktiviteter i regi av Motorsport Norge vil ikke noen forsikring gjelde. Det samme vil gjelde dersom en klubb tilsluttet Norges Motorsportforbund tillater at noen deltar med lisenser fra Motorsport Norge.

 

Her er en presisering  av forsikringene som Norges Motorsportforbund (NMF) har gjennom If.

– Det er kun personer med gyldig lisens gjennom NMF som trener eller konkurrerer på NMF-godkjente anlegg som er dekket av lisensforsikringen.

Forsikringen gjelder ikke om man deltar i trening/løp i regi av klubber utenfor NMF på ikke NMF godkjente anlegg.

I tillegg har klubbene en ansvarsforsikringen som dekker alle arrangement i regi av NMF med tilsluttede klubber og foreninger. Denne forsikringen dekker også ansvar ved bruk av uregistrert motorkjøretøy på NMF-godkjent bane under trening/løp i NMF regi.

Dersom klubben(e) leier ut eller organiserer aktivitet utenfor NMF regi, gjelder ingen forsikring de har gjennom NMF-medlemskapet,  sier Terje Hansen, If Forsikring

 

Norges Motorsportforbund har som hovedoppgave å legge til rette for motorsport i Norge. Alle deltakere må være medlem av et idrettslag eller motorsportklubb som er registrert hos Norges Idrettsforbund og Norges Motorsportforbund. Norges Motorsportforbund har avtale med FIM, UIM, EFRA/IFMAR og følger de internasjonale reglementer.

 

Vi vil unngå forvirring, og vil derfor oppfordre dere til å delta digitalt på «Åpen time» mandag 16. januar klokken 19:00 der blant annet «Lisenser fra andre forbund» blir tema.

I den forbindelse vil vi at dere sender inn spørsmål i forkant slik at vi kan forberede gode og ryddige svar. Det vil også åpnes opp for spørsmål og svar i løpet av timen. Spørsmålene er anonyme. Send inn spørsmål innen søndag 15. januar kl. 23:00.

Send inn spørsmål her.

Trykk her for å delta på Åpen time mandag 16. januar.

relaterte innlegg

NM-Veka Speedcross
20231126_091417
aktivitietslederkurs
Skroll til toppen