KNA Raceway Supercross

Anlegget ligger i Sokndal, ca. 35 min. sør for Egersund. 1,5 time sør for Stavanger, og 2 timer nord for Kristiansand. Anlegget bygges med et av Europas største gruveområder som nærmeste nabo i sør, en av Norges største vindparker i øst og vest, og skytebane i nord. Anlegget ligger ca 280m over havet, og ca. 6,5km luft linje fra nærmeste bebyggelse.

Hallen vil være tilgjengelig for trening hver vinter fra 1. oktober til 30. mars. I sommersesongen vil hallen være til disposisjon for andre typer aktiviteter.

KNA Raceway har også planer om å legge til rette for at bobiler og campingvogner kan stå parkert i tilknytning til hallen i sesongen på vinteren. Det vil være full tilgang til strøm, sanitæranlegg og kjøkken i tilknytning til hallen. Det er stor interesse fra motocrossmiljøet for en slik hall og hallen vil gi veldig gode treningsmuligheter på vinteren.

Byggestart av supercrosshall er imidlertid avhengig av egenkapital og garantier om inntekter/bruk som gjør investeringen økonomisk forsvarlig. 

KNA raceway håper en slik hall kan være interessant for både enkeltutøver, klubber og landslagssamlinger. Det planlegges også en superenduroløype og en egen trialpark på området. I tillegg er det ca 5 km med enduroløyper som allerede er i bruk.

Det ble på grenmøtet til MX under MSK presentert en løsning når det gjelder gjenbruk.

Det hadde vært flott om klubber som har medlemmer som er interessert i en bruk av hallen kan tegne f.eks et årskort. Disse kan leies ut til egne utøvere, slik at dette forhåpentligvis ikke blir en utgift for klubben. Hvert årskort er derfor ikke nødvendigvis knyttet opp til person, men kan godt benyttes av flere utøvere i samme klubb. Men kortet kan kun benyttes av en person pr. dag. Alternativt kan klubber eller utøvere tegne seg for klippekort. 

Hallen langt på vei er finansiert med spillemidler, kommunal støtte og egenkapital. KNA har også fått tilsagn om 1,3 millioner fra Gjensidigestiftelsen til hallen, og de har det derfor travelt i forhold til snarlig byggestart siden dette tilsagnet kan gå ut om KNA ikke får bygget nå i løpet av vinteren.

Vedlagt er dokumenter til byggingen.

Nøkkeldata supercrosshall

Lengde

80 meter

Bredde

60 meter

Mønehøyde

11 meter

Bygningsmateriale

stål

Ventilasjon

Naturlig med lufteluker i taket

Underlag

1,5 meter fast masse/leire som bearbeides med hopp og svinger

Bruk

 

Vintersesong 6 mnd.

Supercross

Sommersesong 6 mnd.

Ulike arrangementer

 

 

Dette blir Norges første supercrosshall.

Det er stor interesse fra motocrossmiljøet for en slik hall.

 

 

Hallen vil gi veldig gode treningsmuligheter på vinteren

Byggestart av supercrosshall forutsetter egenkapital og garantier om inntekter/bruk som gjør denne investeringen økonomisk forsvarlig.

relaterte innlegg

kolasjdji-0323
foto-dag-oliver10
crystall-wallem-photography-martin
Skroll til toppen