Jonas Vesetrud (17) klar for ny motorsesong

Jonas Vesetrud (bildet) sitter i rullestol etter en alvorlig ulykke hvor han landet på hodet under Østlandscupen på Haslemoen i 2018. Nå er han for lengst tilbake i motorsporten – og gleder seg til ny sesong.

-Målet er å kjøre alle rundene i NorgesCupen, samt delta i NM og speedcross, sier Jonas Vesetrud, som har sin egen tilpassede sykkel.

Han stortrives med kjøringen – og er medlem av Jevnaker Motorklubb.

-Jeg har det veldig gøy med kjøringen. Jeg skal kjøre i klasse Åpen B denne sesongen, sier han.

17-åringen forteller at motorsporten har betydd og betyr masse for ham.

-Motorsporten er viktig for å komme seg ut av huset, trene, være aktiv samt møte mennesker. Det man ikke vet, er hvor viktig det sosiale er. Det lærte jeg etter ulykken, sier Jonas Vesetrud.

BLIR MØKKETE: Jonas Vesetrud innser at det kan bli møkkete å kjøre av og til. Foto: privat.

Og miljøet på Jevnaker roser han mer enn gjerne.

-Jevnaker Motorklubb har betydd mye for meg for å komme tilbake til sporten og miljøet. Den interessen og engasjementet folkene i Jevnaker viste meg etter ulykken, motiverte meg masse. De fikk meg til å se muligheten med sykkelen. Jeg opplever at i miljøet er jeg sett på som Jonas og ikke han i rullestol, forteller 17-åringen.

Det blir mye tid med trening og motor.

-Jeg trener en del utenom kjøring på banen, jevnt over fire ganger i uka med styrke. I sesongen kjører jeg to dager i uka og i helger, sier han.

Det nærmer seg fire år siden ulykken. Her forteller 17-åringen om den.

-På siste runden av Østlandscupen på Haslemoen i september 2018, i starten på andre heatet, ble det i sving to en massevelt foran meg. Det ble virvlet opp mye støv, så jeg så ingen ting. Jeg kjørte rett inn i en annen sykkel, gikk høyt opp og over styret. Jeg svevde i lufta over massevelten og landet 10-15 meter unna (fremover) veltet. Jeg svevde over cirka åtte sykler og personer. Jeg landet strak rett på hodet. Jeg ble sendt til Ullevål sykehus i luftambulanse og var der til jeg ble overført til Sunnaas sykehus i fire måneder. I månedene etter hjemkomst fra Sunnaas, bygget Jevnaker Motorklubb sykkelen slik at jeg kunne bruke den. Den var klar 01.01.2020. Siden det har jeg kjørt aktivt, sier Jonas Vesetrud.

 

I FARTA: Jonas Vesetrud.

Alle foto: private.

 

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen