Jentesamling / FJELLTUR

Skrevet av: Anette Fjeld – jenteprosjektansvarlig

På samling nummer tre fikk jentene tid til å mingle og bli kjent, samarbeidsoppgaver, konkurranse, og topptur til Norge og Nord-Europas høyeste fjell – Galdhøpiggen 2469 meter. Etter flere timer kjøring for de aller fleste kom alle sammen frem til felles middag søndag 30 juli.

Vi bodde på Juvasshytta og fikk lov å ta oss til rette i lokalene og uteplassen for litt aktiviteter og konkurranser hele første dagen av samlingen. Noen av øvelsene endte også med litt publikum. Jentene var på fisketur i en bøtte (plast fisk, no real fish were harmed), måtte spise jordbærsnøre med hendene på ryggen, flytte vann i små glass og løse en tall-oppgave i gruppe.

Været i den norske fjellheimen er kjent for å være ustabilt, og disse dagene var ingen unntak. Men vi hadde flaks… Natt til tirsdag forsvant tåka og regnet – sola tittet frem. Vi kunne derfor traske eventyrlystene, svette og andpustende opp mot toppen av Galdhøpiggen i sol og klar utsikt. Guiden vår Ingrid viste vei og ga oss masse informasjon om området på veien, ikke minste guidet hun oss trygt over isbreen i taulag. Vel på toppen hadde vi 45min pause og spiste lunch i Norges fineste utsikt. Nå har dermed Norges råeste jentegjeng stått på Nord-Europas høyeste punkt! Veien ned igjen var som å gå inni et postkort, Jotunheimen viser Norge fra en vakker side. Turen ble foreviget med masse bilder og video, noe jentenes sosiale medier kanaler bærer tydelig preg av. Mens alle stod i dusjen etter turen kom regnet og tåken tilbake.

Gruppa er samlet fra til sammen 9 forskjellige grener i motorsport, da er det veldig hyggelig å se hvordan prosjektet allerede har skapt relasjoner. Gruppa har en frisør-spire hos seg som resulterte i at nesten alle jentene hadde flettet hår på fjellturen. Samtaleemnene på samlingen har vært alt ifra erfaringer med forskjellige baner, sporvalg, skole og mensen. Den inkluderte også en liten bursdagsfeiring med krone, kake og bursdag sang.

Vi skal ha en felles samling til før året er omme. Planleggingen for 2024 er også i gang. Ønsker du en plass i gruppa for 2024 vil det være mulig å søke om det i desember. Mer info om dette vil komme senere på nettsidene til Norges Motorsport Forbund.

 

relaterte innlegg

FIM brand
JAtakk_danielle-stein-BzbvXXl5_SA-unsplash
2022_WorldMX_Agueda_MX2_NL603
Skroll til toppen