Samfunnsansvar

Idretten skal være en aktiv pådriver for idrett og fysisk aktivitet i samfunnet.

Det aktivitetstilbudet som daglig gis i hele landet gjennom idrettslagene, er idrettens viktigste bidrag til folkehelsen

Antidoping Norge

Alle utøvere har selv ansvar for at han/hun ikke har inntatt ulovlige preparater. Det kan være lurt å sette seg inn i regelverket. Det er ditt ansvar at du er ren når du trener og konkurrerer!

Antidoping Norge jobber for en ærlig og dopingfri idrett. Det gjøres ved informasjon og verdiformidling. Målet er å både og forebygge helseskader og å ha rettferdige idrettskonkurranser. I tillegg jobber ADN med å påvise brudd på NIFs straffebestemmelser knyttet til doping. Det vil si dopingkontroller på NIFs medlemmer.

For å lære mer om Antidoping og hva dette betyr for deg som utøver oppfordrer vi alle utøvere og trenere til å se på videoene REN UTØVER. Det er 9 korte og morsomme videoer som gir deg info om det du trenger å vite for å være sikker på at DU er en REN UTØVER.

Ren utøver

Ren Utøver er et e-læringsprogram for idrettsutøvere og støtteapparat, oppdatert i henhold til antidopingregelverk gjeldende fra 1. januar 2015. Gjennom sju korte opplæringsmoduler på 3 til 4 minutter, vil du lære det viktigste innen antidoping.

Hver modul er bygget opp med video, oppgaver og fakta. Du trenger ikke å fullføre alle modulene på en gang. Programmet husker hva du har gjennomført tidligere.

Når du har fullført alle casene, vil du kunne motta et diplom for gjennomført program på e-post. Du vil også etter hver modul kunne få tilsendt en epost med en oppsummering av de viktigste lærepunktene.

Verdens antidopingbyrå (WADA) har utviklet et eget opplæringsprogram som kalles ALPHA. ALPHA vil egne seg særlig for topputøvere som ønsker seg ytterligere skolering.

 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.