Idrettstinget 2023

Zaineb Al-Samarai ble valgt som den nye presidenten i Norges Idrettsforbund under helgens Idrettsting i Bergen. Med et overveldende flertall på 138 mot 29 stemmer slo hun Berit Kjøll i kampen om presidentvervet.

Norges Motorsportforbund var til stede hele helgen med president Emilie Westbye som delegat. Generalsekretær Tony Isaksen og styremedlem Silje Moen Knutsen var der som observatører.

– Først og fremst vil jeg gratulere Zaineb Al-Samarai med presidentvalget, og takke Berit Kjøll for all innsats i perioden som har vært, sier president Emilie Westbye.

Selv om valget fikk mye oppmerksomhet var det også andre viktige saker som ble behandlet på Idrettstinget. NMF hadde flere saker til behandling, og alle ble vedtatt. Spesielt gledelig var det at forslaget om å forenkle hverdagen i idrettslagene fikk nesten full oppslutning, med 161 stemmer mot 1.

– Jeg er både glad for, og utrolig stolt av, at alle sakene motorsporten hadde til behandling på tinget gikk gjennom, sier president Westbye.

Motorsporten fikk også vist seg frem på andre måter i forbindelse med Idrettstinget. En rekke flotte ildsjeler fra RSM-miljøet og Bergen og omegn Modellbilklubb, med Anna Søgnesand i spissen, satte av hele to dager til å være til stede med testbane til 1:10 offroad elektriske biler. Delegatene og andre deltakere på idrettstinget kunne få prøve idretten i pausen, og mange var innom.

– Gjengen gjorde virkelig en stor innsats, og de viste frem idretten og motorsporten på en fantastisk måte. De skal ha en stor takk og all honnør, sier president Westbye.

Silje Moen Knutsen, styremedlem under 26 år i NMF, oppsummerer helgen som svært lærerik og berikende.

– Jeg har fått større helhetsforståelse for norsk idrett, og knyttet nye bekjentskaper. Dette håper jeg å kunne ta med meg i arbeidet videre, sier hun avslutningsvis.

relaterte innlegg

JAtakk_danielle-stein-BzbvXXl5_SA-unsplash
2022_WorldMX_Agueda_MX2_NL603
fim
Skroll til toppen