Helgens resultater i radiostyrt motorsport i Valdres

Valdres viste seg fra sin beste side da det skulle kjøres om seieren under NC 2 i Fueltouring i Valdres på lørdag.

George Ellingsen (Lørenskog MBK) viste igjen god form da han kjørte inn til TQ (Top Qualifier) og sikret pole position i A-finalen.

Deretter skulle startspor 2 i A-finalen avgjøres ved å kjøre Superpole av de som kom på de fire neste plassene.

Dette var Christian Hovden (Kristiansand MBK), Øyvind Stusdal (Kvinesdal Rc Klubb), Trygve Bull Freng (Lørenskog MBK) og André Røine (Valdres MBK).

Superpole fungerer slik at hver fører får tre minutter oppvarming og så 6 påfølgende runder. Den beste rundetiden av de 6 rundene blir tellende for hver fører, og den som har den beste rundetiden vinner startspor 2 i A-finalen.

Fra den beste føreren til den dårligste i lørdagens Superpole skilte det 0,283s, og det ble Trygve Bull Freng som vant startspor to med en bestetid på 14,527s.

Dermed måtte Hovden, Stusdal og Røine ut i semifinaler sammen med resten av førerne.

Lørdagen ble avsluttet med 45 minutter A-finale, og dette ble en finale for historiebøkene.

Ellingsen og Hovden stakk fra feltet tidlig og satte et tempo ingen andre klarte å holde følge med. De fulgte hverandre tett i 43 minutter med ofte kun ti-deler seg imellom når de passerte tellesløyfen. Da fikk Ellingsen et problem med bilen etter en avkjøring og Hovden benyttet muligheten til å skaffe seg en god ledelse som han holdt de siste sekundene til finalen var ferdig. På tredjeplass kom til slutt Anders Mikkelsen (Valdres MBK) som klarte å holde unna for klubbkamerat André Røine.


Søndag
var det klart for Norgescup 2 i 1/10 Elektro Modified hos Valdres MBK sin bane Volbu raceway.

Selv om værgudene ikke var på arrangørenes side og lot det regne omtrent hele dagen, så tok førerne utfordringen på strak arm og fant fram regndekk, vanntette biler og godt humør.

Helt fra start var det klart at junioren Olav Dahle (Hof MBK) hadde dagen, og det var kun Trygve Bull Freng (Lørenskog MBK) som var i nærheten tidsmessig.

Etter kvalifiseringsheatene var det likevel klart at Dahle hadde tatt sin første TQ (Top Qualifier) og skulle starte fra pole position i de tre finaleheatene.

Dahle tok første stikk og vant første finaleheat foran Fredrik Iversen (Trondheim RC Bilklubb) og Bull Freng.

I finaleheat nummer 2 var derimot Bull Freng den raskeste etter et uhell av Dahle. Dahle kjørte veldig raskt etter uhellet og var bare sekundet bak da de kjørte i mål. Lars Møller-Holst (Bergen og omegn MK).

I det siste heatet var Dahle igjen i tet hele vegen selv om Bull Freng gjorde sitt beste for å komme forbi. Dahle viste her stor kjørekunnskap og ro, noe som gjorde at han til slutt kunne ta sin første seier i et Norgescupløp.

Totallisten for NC 2 i Valdres ble da følgende:

1. Olav Dahle (Hof MBK)
2. Trygve Bull Freng (Lørenskog MBK)
3. Helge Naley (Helganes RC).

Neste løp er på Lørenskog den 6. og 7.juli, og da håper vi å se både disse førerne og enda flere.

 

relaterte innlegg

kobbevik
Bilde nr1-Meg på galla
forside_
Skroll til toppen