Gleder seg til VM-start i motocross kommende helg

Kommende helg starter årets VM i motocross med Kevin Horgmo (21) fra Åmot i Modum og Håkon Fredriksen (19) fra Skui i Bærum på startstreken. I fjor var de blant toppene i EM. I år er det VM-sirkuset som gjelder for dem. Landslagstrener Espen Blikstad (bildet) gleder seg stort.

I fjor ble det andreplass totalt i EM i motocross for Kevin Horgmo, mens Håkon Fredriksen ble nummer fem sammenlagt.

Årets første VM-runde går av stabelen i Matterley Basin i England 19. og 20. februar. Den andre VM-helgen kjøres 5. og 6. mars i Mantova i Italia. Det skal totalt kjøres 20 runder. Fem av rundene kjøres utenfor Europa.

Både Horgmo og Fredriksen kjører i MX2-klassen, det betyr 250 cc og 4-takt på fagspråket. De norske representantene kjører for hvert sitt lag.

Mens Horgmo kjører for F&H Kawasaki og har base i Nederland, så kjører Fredriksen for 114 Motorsport Honda. Fredriksens team har base i Frankrike.

Landslagstrener Espen Blikstad mener at forberedelsene før helgens VM-start har vært gode for de to nordmennene som er klare til start.

– Oppkjøringen mot sesongen har vært god for både Kevin og Håkon. De har vært på Sardinia og i Frankrike hvor de har kjørt noen mindre løp samt gjort tester sammen med teamene sine, sier landslagstrener Espen Blikstad.

Landslagstreneren er sterk i troen på at Fredriksen og Horgmo vil bite godt i fra seg i årets VM.

– Kevin ser veldig bra ut og han har fått en helt ny intensitet i kjøringen sin. Han er veldig fornøyd med teamet og plassen han er på nå, sier Blikstad.

– Håkon har funnet et team der han har mulighet å vokse i, samt ta det neste skrittet. Han er trygg med teamet og har flere teamkamerater som han kan sparre med på trening, forteller Blikstad.

Men Blikstad er klar på at de ikke tilhører topp-favorittene sammenlagt i VM – ennå.

– Og de er nok ikke blant favorittene totalt sett, men jeg vet at de har muligheter til å oppnå veldig gode resultater. Det er en lang sesong og de kommer til å vokse mye på tøffere motstand. Det har de godt av. Dette blir veldig bra, konkluderer Blikstad.

Foto: privat.

relaterte innlegg

perkristian
IMG_2037_Edit
Aage_Hansen_1959
Skroll til toppen