Borealiscrossen 2023

11. mars  arrangerer Alta Motorsportsklubb den årlige Borealiscrossen på Altagårdssletta. Klubben har bygget opp en kort og intens stadioncrossbane som er meget publikumsvennlig.

Opprinnelig skulle Alta MSK arrangere crossløp på Kvenvikmoen søndag, men det store snøfallet forrige uke gjorde at klubben bestemte seg for å bygge en bane på Altagårdssletta. 

– Banen i Alta kommer til å bli inspirert av banene i USA, sier Simon Kjellmann. Jeg og Jan Even Romsdal skal være med å utforme hoppene slik at de blir mer underholdene for publikum og kjørerne. Vi gleder oss

Jan Even har kjørt flere løp i USA over flere sesonger, han er usikker på om han kan kjøre nå til helga på grunn av en skade men han håper at han blir klar for løp på hjemmebane.

Arrangementet blir lagt opp til å begynne klokken 14.00 slik at de som er i sentrum også kan få med seg begge deler

– Det kommer til å bli et spektakulært løp med en ståtribune så publikum får god oversikt over action som skjer ute på banen, sier stevneleder Tore Grøtte. Ottar Pettersen er speaker, og det betyr at publikum alltid er oppdatert med hva som skjer.

Publikum oppfordres til å samkjøre eller ta buss til Altagårdssletta på grunn av at det ikke bli lagt opp til publikumsparkering på området.

– Det blir selvfølgelig mulighet til å benytte seg av parkeringen utenfor flyplassen, men det er parkering mot betaling, informerer Grøtte

Stadioncross er en løpsform som legger opp til korte intense heat hvor alt må skje på kort tid. Det blir kjørt flere kvalifiseringsheat i hver klasse med finaleheat hvor alle har mulighet til å vinne. Starten er meget viktig på slike løp.

– Vi har førere fra Mo i Rana til Tana og Finland  som er påmeldte, dette blir en fantastisk flott presentasjon av snowcross-sporten. Vi håper mange kommer for en actionfylt lørdags ettermiddag, sier en engasjert Grøtte. Vi har en café som serverer både varm mat og drikke. Det oppfordres til å betale med Vipps, både kafeen og inngangsbilletten.  

Foto: ronin_phtgrphy

 

relaterte innlegg

021_friday_women_cottew
andraz-lazic-NhZtol0U0dE-unsplash
malene_photo mar 11 2023, 8 01 13 pm
Skroll til toppen